Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

spinracing

blogavatar

Mindenkit nehezen érint a koronavírus miatti kényszerű bezártság. Szeretnék segíteni, annak, aki teheti, hogy otthonában tekerjen, amíg nem enyhül a helyzet.

Utolsó kommentek

Spinracing - beszélgessünk #2 Pulzuskontroll 

Második "kibeszélős műsoromban azokhoz szeretnék szólni, akik most kezdenek belevágni a pulzuskontroll világába. Már van pulzusmérőd, de nem igazából tudod eldönteni, hogy miképp használd? Akkor ez a e videód. Kifejezetten az alapokat igyekeztem összefoglalni: 

- Miért fontos a pulzus 

- Milyen edzészónák vannak

- Milyen zónában kell(ene) edzeni

Fogadjátok szeretettel!

Spinracing Karanténsport Edzéselmélet Pulzuskontroll Otthoni edzés

Tovább

Spinracing edzés otthonra #10 Fokozó

Sziasztok!

A mai edzés szintén egy állóképesség fejlesztő tekerés, de ezúttal picit másképp. Az intervallumok helyett két nagyobb blokkban dolgozunk és folyamatosan növeljük a terhelést. Az első etapban a tempó dominál, a másidkban az ellenállás. Fontos, hogy az elején "ne lődd el az összes puskaport". Óvatosan az ellenállással, hiszen a szakaszok végéig nincsenek köztes pihenők.

Jó tekerést mindenkinek!

Spinracing Karanténsport Otthoni edzés Karantréning

Tovább

Spinracing edzés otthonra #9

Sziasztok!

A mai edzés úgy lett összerakva, hogy alacsonyabb ellenállással egy kifejezetten könnyed de mégis hatásos regeneráló-zsírégető tekerést biztosít, de aki bátrabban nyúl az ellenálláshoz, az egy kedves erő-állóképesség fejlesztő edzést fog kapni.

Jó tekerést!!

<iframe width="640" height="360" src="//videa.hu/player?v=s37Y4H5w05Fl7siV" allowfullscreen="allowfullscreen" webkitallowfullscreen="webkitallowfullscreen" mozallowfullscreen="mozallowfullscreen" frameborder="0"></iframe>

Tovább

Spinracing - beszélgessünk #1 

Akit érdekel, elkezdtem összeszedni pár információt az edzésekhez. Az első epizódban igyekeztem bemutatni az edzéseket. Fogadjátok szeretettel. 

Tovább

Spinracing edzés otthon - Haladó #2

Sziasztok!

Ezúttal ismét a haladóbb szekciónak készítettem egy fejlesztő edzést. 

Hogy mi különbözteti meg a haladó órát a kezdő, vagy közepes edzéstől? 

A kérdés jogos, hiszen a bringán, az ellenállás szabályozásával, magunkra szabhatjuk az intenzitást. A választ nem is ebben kell keresni, sőt nem is azt jelenti a haladó óra, hogy egy kezdő ne tudná végigcsinálni. Egyszerűen az edzés célja az, ami meghatározza a célközönséget. Vendégeim körében készített felmérés szerint a legtöbben fittek szeretnének csak maradni, vagy formálódni, fogyni szeretnének. Ők a céljaikat sokkal hamarabb fogják elérni egy "normál" edzéssel, hiszen annak a struktúrája erre lett felépítve. (nagyságrendilek 70% aerob állóképességi feladatok 30%-ban erősítő, alakformáló gyakorlatok). 

Ezzel szemben a haladó edzés tematikája sokkal inkább előtérbe helyez olyan kondícionális paramétereket, mint az anaerob állóképesség (magas intenzitás "elviselése") és a gyorserő (robbanékonyság). Ezekre azoknak van szüksége, aki fejlődni szeretne, gyorsulni akar, vagy versenyre készül. 

Emiatt készítek ennek a két rétegnek külön edzéseket. 

Fontos megjegyeznem, hogy ennek az edzésnek a beépülési fázisa hosszabb (regeneráció + szuperkompenzáció), így nem mindennapos használatra készült. Másnap inkább egy nyugodtabb, lazább tempójú órát válassz. 

Tanácsért, vagy ha kérdésetek van keressetek bizalommal. 

Jó tekerést!!

Tovább