Sziasztok

Ez az edzés inkább a haladóbb spinnereknek készült. A feladatok összeállításokor a gyorsaság, erő és az állóképesség párhuzamos fejlesztését tűztem ki célul. Ha ezt az órát választod, kérlek az alábbiakra ügyelj:

Csak olyan tempót tekerj ki, amit biztonságosnak érzel. Fontos, hogy a sprinteket a maximális erőbedobással végezd, de ügyelj, hogy mindig legyen megfelelő mennyiségű ellenállás. Azt kell érezned, hogy folyamatosan uralod a bringát. 

Ez az edzés kellőképp leszívja a szervezet szénhidrát raktárait, így fontos, hogy ne végezz ilyen intenzitású edzést éhgyomorra. Az óra első felében lévő blokk egy hosszabb folyamatos terhelést jelent, ahol kritikus a maximális intenzitás. Erre csak szénhidrát felhasználásával leszel képes. 

Egy ilyen edzés hatása a tekerést követő pihenés alatt fog jelentkezni. Miután leszálltál a bringáról fogyassz körülbelül 50g szénhidrátot (lehetőleg 20 percen belül). Ez fontos, mert a szervezet vissza akarja majd tölteni magát, és ha megvonod az energia bevitelét, akkor azt a tested a fehérje (izom) lebontásával fogja ezt megtenni. 

Miután(!) túl vagy a szénhidrát pótlásán, ajánlott a fehérje bevitel, majd egy kiadós pihenés. A tested ekkor fog tudni nekiállni regenerálni, majd építkezni (fejlődni). 

Jó tekerést!!! A visszajelzéseket szívesen fogadom.